Terugblik Blauwe Kers combi meisjes A en jongens A avondtoernooi 2018

Alle foto’s zijn geplaatst op de Facebook pagina van Blauwe Kers

Op vrijdagavond 22 juni 2018 heeft het 1e Blauwe Kers combi jongens/meisjes A hockeytoernooi plaatsgevonden.  Vanaf  17:00 uur werden de teams ontvangen, en zochten (of maakten) ze een “chillplek” op het sportpark.

Direct na aankomst gingen de eerste hotdogs als zoete broodjes over de tafel. En er zouden er nog vele volgen.

Stipt om 18:00 uur zijn de eerste 3 wedstrijden gespeelt. Vanuit iedere poule (1 jongens en 2 meisjes poules) hebben 6 teams uit Mierlo e.o. de openingswedstrijden gespeelt op één van de 3 velden. Natuurlijk was er rekening gehouden dat de teams die van ver kwamen, wat later hun eerste wedstrijd konden spelen.

Ondanks dat het thema van alle Blauwe Kers hockeytoernooien “There are only winners” is, ging dit op dit toernooi niet op. Er waren niet veel prijzen te verdelen met de reguliere wedstrijden en extra spelelementen. Alleen de winnaars, werden aan het einde van de avond (begin van de nacht) gehuldigd.

Het uitgangspunt van dit unieke avond/nachttoernooi was; een sportief en gezellig samenzijn van de A-jeugd om naast het hockeyen (de verbindende factor) ook met elkaar verder kennis te maken, lekker te chillen en te eten en dat alles onder de luide klanken van de toernooi DJ.

Op het midden van de avond, was er uitgebreid BBQ-buffet voorzien, waar buiten de hamburgers, worstjes en satéstokjes ook veel verschillende salades en sauzen werden aangeboden. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt, na al die “intensieve” hockeywedstrijden die de deelnemers al in hun benen hadden.

Een verbindend spelelement wat er verder was geïntroduceerd was de “App of Terror”. Op de meest (on)verwachte momenten werden er via de whatsapp groep opdrachten gegeven die de teams zelfstandig en/of samenwerkend moesten uitvoeren. De prijs voor het winnende team was overigens een hele mooie prijs: bioscoopkaartjes voor het gehele team.

Ruim na middernacht heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden, en zijn de teams weer huiswaarts gekeerd. Maar niet allemaal. Ook zijn er teams van buiten Mierlo blijven overnachten op de camping en in het sporthotel.

De organisatie kijkt met een knipoog en grote glimlach terug op dit eerste Blauwe Kers combi jongens/meisjes avondtoernooi. En aan de geluiden te horen van de deelnemende teams, hebben zij er eveneens een glimlach aan overgehouden.

Onze deelnemende teams: HC Mierlo JA1, HC Helmond JA2, Ring Pass JA3, HC Blerick JA1, HC Mierlo MA1, HC Mierlo MA2, MHC Nieuwegein MA1, HC Leonidas MA6, MHC Nieuwegein MA4, HC Mierlo MA3, Hockey Geldrop MA7, HC Eersel MA2, VMHC Basko MA3 en HC Eindhoven MA5.