Terugblik Blauwe Kers meisjes C toernooi 2019

Alle foto’s zijn geplaatst op de Facebook pagina van Blauwe Kers

Op zaterdag 29 juni 2019 heeft het 3e Blauwe Kers meisjes C hockeytoernooi plaatsgevonden. Het beloofde een prachtige en warme zomerdag te worden vol teamsport, teamspel en teamplezier.

Vanaf 08:15 uur kwamen de eerste teams aan op de Kiss & Ride strook van de parkeerplaats, waar de spelers met goede zin en prachtig uitgedost het omgebouwde sportpark van HC Mierlo op konden lopen voor een vrolijk ontvangst bij de toegangspoort. Bij binnenkomst kreeg elk team een tas met informatie en elk team kwam met een mooie taart, meestal met als onderwerp hun mooie naam en/of outfits, die zij binnen in het clubhuis konden achterlaten voor een jurybeoordeling. En deze op een later moment met teamgenoten op konden eten.

Klokslag 9 uur zijn de eerste wedstrijden op de 3 velden gestart, gezien het aantal teams en de toernooitijd werd een strakke planning gehanteerd. Met de indeling van het programma wordt altijd rekening gehouden met teams die van veraf komen om deze wat later te laten te beginnen. Er was gekozen om ieder team in hun eigen klasse te laten hockeyen, om optimaal spelplezier te hebben. Zo was er een poule voor de 1e/2, 2e/3e, 3e/4e  en 4e/5e klasse.

Maar voordat de eerste wedstrijden begonnen, hadden de teams en hun begeleiders hun eigen teambasis gecreëerd door het opzetten van hun tent en het plaatsen van de beschikbaar gestelde picknick tafels en banken. Niet alleen was dit een gezellige uitvalbasis tussen de wedstrijden en spelelementen door, maar kon het team met de mooiste tent eveneens een prijs winnen. De winnaar van de Show Off (mooiste tent) was gewonnen door het team Hockey Chicks (HC Druten MC2).

Na de jureren van de taarten konden alle teams om 10:00 uur aan het taartbuffet aansluiten, om een stuk van één van de opzichtelijke, lekkere taartcreaties te nuttigen. Complimenten aan alle bakkers die hun meesterwerken hebben gebakken en gepresenteerd. Maar zoals het met iedere competitie gaat, waren er drie bakkers (teams) die met een beker ’s-avonds weer huiswaarts keerden. Op de 3e plaats het team Alle Gekheid op ‘n Stickje (HC Peel en Maas MC1), op de 2e plaats het team Oranje-Rood MC5 en op de eerste plaats team Supergirls (HC Mierlo MC5).

Gedurende de dag waren er nog vele andere prijzen te winnen. Maar, daar moest wel voor gestreden worden, zoals de Bootcamp Run. 2 Teams tegelijk streden tegen elkaar op een stormbaan van ca 24 meter lengte, om te kijken wie er aan het einde van de dag de snelste was. De tijden om met 15 speelsters achter elkaar deze stormbaan te bedwingen waren verrassend snel. Onder leiding van één van de vele vrijwillige scheids- en spelleiders, was het team The Blue Devils (HC Mierlo JC1) de snelste, maar zetten De Strijders (HC Oirschot MC2) een goede tweede tijd neer.

Al die inzet en inspanning in de wedstrijden en spelelementen zorgden mede voor hongerige magen. Gedurende de dag kon ieder zich tegoed doen aan alle versnaperingen die aangeboden werden in een van onze foodtrucks. Met de, in de informatietas, toegevoegde consumptiebonnen kon er makkelijk iets besteld worden. Genoeg keuze uit een hamburger, duitse worst, kipwrap, poffertjes of popcorn was er voor een ieder wat wils. En was er behoefte aan nog een versnapering dan kon men heel makkelijk in het clubhuis extra bonnen aanschaffen. In de (warme) middaguren kreeg men nog de mogelijkheid om bij onze ijskraam te genieten van een heerlijk schepijsje voor de overgebleven bonnen.

Om het gehele Blauwe Kers hockeytoernooi een extra “look and feel” te geven, was er aan de teams gevraagd om geheel naar eigen idee een tenue aan te doen. En dat zou dan beloond worden met de trofee “Dress to Impress”. Dit jaar maar liefst twee teams die aan de haal gingen met de wonderschone beeldjes, namelijk Instagirls (HC Eindhoven MC7) en Mene Nasibal is Heet (HCAS JC1).

Een van de mooiere prijzen die er gewonnen konden worden, was misschien wel No.1 Goalkeeper. Want … welk team kan zonder haar keeper? Dus … wie was de beste keeper van de poule! Om deze trofee te winnen is er per poule een shoot-out competitie geweest. De winnaars waren: Poule A een gedeelde eerste plaats voor Oranje-Rood MC5 keeper Kirsten en De Strijders (HC Oirschot MC2) keeper Emma-Lotte. Poule B Hockey Geldrop MC2 keeper Lisa. Poule C Kers op de Taart (HC Helmond MC3) keeper Laure. Poule D De Vriendinnekes (Hockey Geldrop MC3) keeper Kim. Poule E Pink Power (Hockey Geldrop MC6) keeper Noor. Poule A Jongens Team Knakworst (HC Mierlo JC2) keeper Kylian. Door het spelen van de shoot-out competitie zijn er ook 4 penalty shoot-out killers boven komen drijven. Zij waren het beste in het afmaken van de shoot-outs. Dit waren Poule A Pink Ladies (HC Mierlo MC5) Lana. Poule B Hockey Chicks (HC Druten MC2) Maud. Poule C Kers op de Taart (HC Helmond MC3) Maxime. Poule D Goal with the Flow (HC Mierlo MC4) Lisa. Poule E Supergirls (HC Mierlo MC5) Anouk. Poula A Jongens The Blue Devils (HC Mierlo JC1) Guus. Ook zij gingen met een welverdiende trofee naar huis.

De hele dag was er gezellige, eigentijdse muziek als achtergrond aanwezig om alle teams in de juiste sfeer te brengen. Alle populaire songs van dat moment en ook enkele oldies voor de coaches en bezoekers zijn ten gehore gebracht.

Een laatste spelvariant die door alle teams is gespeeld was: “aim, push, goal”. Welk team kon het beste de strafballen nemen, en daarvoor was een goal voorzien van een doek met gaten waarmee punten gescoord konden worden. En dit was een moeilijkere opgave dan door vele teams bedacht. De teams die met deze prijzen weer huiswaarts zijn gekeerd waren respectievelijk van 1 tot 3: PINK LADIES (HC Mierlo MC2), ALLE GEKHEID OP EEN STICKJE (HC Peel en Maas MC1) en

Met alle wedstrijden, sport- en spelelementen en het enthousiasme van de deelnemende teams, kunnen we met recht spreken dat ook dit Blauwe Kers hockeytoernooi wederom een succes was. En voordat een ieder moe gestreden en voldaan huiswaarts keerde, werden alle bekers uitgereikt aan de teams op het podium.

Wij bedanken alle vrijwilligers en deelnemers  voor hun deelname, en hopelijk zien we een ieder terug op het volgende Blauwe Kers C toernooi in 2020 of op een van de andere Blauwe Kers hockeytoernooien.

Onze deelnemende teams: HC Mierlo MC2, Oranje-Rood MC5, HC Doetinchem MC3, HC Oirschot MC2,

Hockey Geldrop MC2, HC Gemert MC3, HC Druten MC2, THCC De Kromhouters MC2, HC Mierlo MC3,

HC Helmond MC3, MHC Culemborg MC3, HC Peel en Maas         MC1, Hockey Geldrop MC3, HC Mierlo MC4,

HC Gemert MC2, HC Eindhoven MC7, Basko MC6, Hockey Geldrop MC6, HC Eindhoven MC8,

HC Mierlo MC5, HC Mierlo JC2, HCAS Asten JC1, HC Mierlo JC1, HC Peel en Maas JC1

UITSLAGEN COMPETITIE:

Poule A:

 1. De Strijders (HC Oirschot MC2)
 2. Oranje-Rood (O-R MC5)
 3. Pink Ladies (HC Mierlo MC2)
 4. Superboerinnetjes (HC Doetinchem MC3)

Poule B

 1. Hockey Geldrop MC2
 2. De Gefrituurde Tosti’s (HC Gemert MC3)
 3. Blanc en Blue (THCC De Kromhouters MC2)
 4. Hockey Chicks (HC Druten MC2)

Poule C

 1. Kers op de Taart (HC Helmond MC3)
 2. De Chille Gasten (MHC Culemborg MC3)
 3. Dreamteam (HC Mierlo MC3)
 4. Alle Gekheid op ’n Stickje (HC Peel en Maas MC1)

Poule D

 1. De Vriendinnekes (Hockey Geldrop MC3)
 2. Goal with the Flow (HC Mierlo MC4)
 3. Kampioenekes (HC Gemert MC2)
 4. Instagirls (HC Eindhoven MC7)

Poule E

 1. Supergirls (HC Mierlo MC5)
 2. Pink Power (Hockey Geldrop MC6)
 3. The Queens (HC Eindhoven MC8)
 4. Blue Fighters (Basko MC6)

Poule A

 1. The Blue Devils (HC Mierlo JC1)
 2. Mene Nasibal is Heet (HCAS Asten JC1)
 3. Peel en Maas JC1